Veelgestelde vragen

 • Wat is fiscale bijtelling

  Indien uw werkgever u een leaseauto gunt, krijgt u te maken met fiscale bijtelling leaseauto. Dit betekent dat de Belastingdienst de leaseauto die u van uw werkgever krijgt aanmerkt als loon in natura. Hierover dient u vervolgens belasting te betalen. Alleen leaserijders die aannemenlijk kunnen maken dat ze de leaseauto voor minder dan 500 km prive gebruiken, hoeven geen fiscale bijtelling leaseauto te betalen. Lees meer over fiscale bijtelling leaseauto.

 • Hoeveel bedraagt de fiscale bijtelling van mijn leaseauto?

  De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto waarin u rijdt. Uw werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Uw nettoloon gaat hierdoor omlaag.

  Berekening bijtelling

  Het voordeel van het privégebruik is een percentage van de catalogusprijs van de auto. Dat voordeel kan in 2015 zijn:
  4%;
  7%;
  14%;
  20%;
  25%.

  Als u in een zuinige auto rijdt, gelden de lagere percentages, afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Welk bijtellingspercentage geldt, hangt ook af van het moment waarop de auto voor het eerst een kenteken heeft gekregen.

   calculator_icon.gif

   Bereken hier u fiscale bijtelling.


  In de volgende situaties is bijtelling niet van toepassing:
  •Als u minder dan 500 kilometer per jaar privé in uw leaseauto rijdt. U moet in dit geval uw beperkt privégebruik wel kunnen aantonen met een sluitende kilometeradministratie.
  •Als de auto na werktijd op het afgesloten terrein van de werkgever blijft. Er is dan geen sprake van privégebruik en u krijgt daarom geen bijtelling. Er hoeft in dit geval geen kilometeradministratie te worden bijgehouden.
  •Als de werkgever schriftelijk heeft vastgelegd dat privégebruik van de leaseauto verboden is. De werkgever bewaart de verklaring bij de loonadministratie en ziet er op toe dat het verbod wordt nageleefd.
  •Als een bestelauto - in verband met de aard van de werkzaamheden -doorlopend en afwisselend door twee of meer werknemers wordt gebruikt. In dit geval krijgt de werkgever jaarlijks een eindheffing van € 300 per bestelauto.

 • Mag mijn partner zakelijke kilometers rijden met mijn lease auto ?

  Ja, uw partner (eventueel met kinderen) mag gebruik maken van de lease-auto.

  De verantwoording voor wie in de lease auto mag rijden ligt te allen tijde bij de contractant. De afspraken die gemaakt zijn met uw werkgever gelden hiervoor.

 • Wanneer wordt er aanspraak gemaakt op mijn Eigen Risico en wanneer niet?

  Wanneer het een ‘eigen schuld’-schade betreft, wordt er aanspraak gemaakt op uw Eigen Risico. Bij een ‘verhaalschade’ zal Compass Lease proberen de schade te verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij(en). Er wordt in dit geval geen aanspraak gemaakt op uw Eigen Risico.

 • Is het mogelijk om accessoires te laten monteren?

  Ja, accessoires kunnen gewoon gemonteerd worden. De prijs hiervan verwerken we in het leasetarief.

 • Zit er ook een tankpas bij de auto?

  Indien gewenst kunnen we een tankpas opnemen in het contract.

 • Waarom kiezen voor Compass Lease?

  Compass Lease is een initiatief van COMBI en dus een lokale leasemaatschappij. U kunt zowel zakelijk als privé en voor korte of langere periode een auto leasen. Of u nu kiest voor Shortlease, duurzaam rijden met het Eco Lease Plan, Financial Lease of Operational Lease, Compass Lease biedt u altijd een leaseplan en advies op maat. Door korte lijnen en transparantie weet u direct waar u aan toe bent. Omdat wij merkonafhankelijk zijn, kunnen we alle merken en types naar uw wens leveren.  Met ons ervaren team staan wij dagelijks klaar om vragen te beantwoorden of om u advies te geven. 

 • Komt iedereen in aanmerking voor Private Lease?

  Ja, iedere particulier – of je nu student of AOW-er bent – kan voor Private Lease kiezen. Uiteraard maakt een credit check onderdeel uit van de acceptatieprocedure.